Fietsmogelijkheden

Fietsen Oostenrijk

Fietsen in Oostenrijk is geweldig door de adembenemende omgeving en het prachtige uitzicht. U kunt daarom in Oostenrijk verschillende fietsen huren, aangepast op het soort fietstochtje dat u gaat maken.

Fietsen in Oostenrijk

De regio Schladming-Dachstein beschikt over 25.000 verticale meter beklimmingen en 930 kilometerlange wegen van verschillende moeilijkheidsgraden. Fietsers kunnen hier heerlijk urenlang fietsen en de prachtige omgeving ontdekken. Door de verschillende moeilijkheidsgraden van de paden kunnen zowel gevorderde als ervaren fietsers hier uitstekend terecht. Vergeet ook niet om onderweg een aantal keer te stoppen om van het uitzicht te genieten. Daarnaast kunt u natuurlijk een tussenstop maken bij de verschillende gezellige dorpjes voor een drankje of hapje.

Mountainbikes

Bent u een gevorderde fietser? Kies dan voor een mountainbike. Een ontelbaar aantal paden lopen over het platteland en door de bergen. U kunt prachtige tochtjes maken door de betoverende bossen, de afgelegen alpenweiden en langs meertjes rijden op 2000 meter boven zeeniveau. Door de uitdagende op- en afdalingen kunt u uw uithoudingsvermogen goed op de proef stellen. Bekijk hier alle verschillende routes speciaal voor mountainbikers! Uiteraard zijn er ook verschillende traditionele berghutten op de bergtoppen waar u terecht kunt voor heerlijke lokale specialiteiten. Een perfecte aanvulling op een onvergetelijke mountainbiketour!

E-bike

Bent u niet zo’n gevorderde fietsers en wilt u vooral van de omgeving genieten? Ga dan voor een e-bike. Door de trapondersteuning kunt u heerlijk fietsen met minder lichamelijke inspanning. U kunt lekker relaxt de prachtige omgeving ontdekken door de mooie fietspaden van zo’n 200 kilometer lang op een hoogte van 5.000 meter. De e-bike kunt u eenvoudig huren en opladen in Schladming-Dachstein of in Filzmoos. Geniet nu van onbeperkte mobiliteit! Klik hier voor meer informatie!

Overige fietsmogelijkheden

Uiteraard zijn de mountainbikes en de e-bikes slechts een voorbeeld van de verschillende fietsmogelijkheden. U kunt ook kiezen voor de Dachstein route, het Downhill bikepark Planai bezoeken of de Ennsradweg route volgen. Bekijk hier alle fietsmogelijkheden in de buurt!

Deel dit artikel: