Fietsen in Oostenrijk

Fietsen Oostenrijk

Nederland is natuurlijk een echt fietsland, maar ook in Oostenrijk kunt u prachtig fietsen. In elke deelstaat vindt u nieuwe fietspaden, routes en sportieve uitdagingen. Ook zijn er makkelijkere fietsroutes voor gezinnen. Zo is er voor ieder wat wils!

Fietsen in Steiermark

In Steiermark bevindt zich de langste fietstocht langs de rivier, namelijk de Murradweg. Deze route leidt vanuit Hohe Tauern naar Bad Radkersburg. De rivier en de prachtige bomen en planten zorgen voor mooie plaatjes tijdens de fietsroute.

Ook de route langs de Enns is de moeite waard. Het begint met een prachtige start door een bergwereld, namelijk Grimmingsmassief. Vervolgens kunt u verder fietsen naar Schladming, Altenmarkt en Radstadt.

De Alpentour is perfect voor mountainbikers, die zowel door Steiermark als Niederösterreich loopt. U kunt vanaf de ene plaats naar de andere fietsen in de 27 etappes.

Fietsen in Salzburgerland

Salzburgerland bestaat uit ongeveer 6000 verschillende fiets- en mountainbikepaden. De Tauernradweg is bijvoorbeeld een populaire route onder recreatieve fietsers. U kunt vanuit Krimml vertrekken met de prachtige watervallen, verder via Kaprun naar Werfen en de zoutstad Hallei. Als laatste fietst u van Oberndorf en Schärding naar Passau.

Fietsen in OostenrijkOok voor mountainbikers zijn er voldoende routes. Er is namelijk zo’n 2500 kilometer aan paden, er zijn vijf kabelbanen tussen het Glemmtal en Leogang die mountainbikes toelaten en de zogeheten bike-parks zijn erg populair. Wilt u liever een tocht maken? Ga dan voor de Salzburger Almentour. Dan kunt u drie dagen langen over dertig verschillende almen fietsen.

Bent u een gevorderde fietser? Ga dan voor de tour door het Dachstein-massief. Deze route loopt door Salzburgerland, Oberösterreich en Steiermark en is een van de meest imposante trajecten in Oostenrijk.

Dit zijn enkele voorbeelden van prachtige fietsroutes bij ons in de buurt. Stuk voor stuk zijn het gemarkeerde fietsroutes, waardoor u eenvoudig uw route kunt vervolgen. Daarnaast zijn er onderweg voldoende leuke stops bij verschillende restaurants, terrassen of gezellige hutten.

Fietshelm

Gaat u met uw kinderen fietsen? Vergeet dan niet de fietshelmen. In Oostenrijk is een fietshelm verplicht.

 

Deel dit artikel: